Радови на пројекту „Чиста Србија“ изводе се у Бресници 3 и Илићеву

Прва фаза радова пројекта „Чиста Србија“ на изградњи недостајуће канализационе мреже изводе се у насељима Бресница 3 и Илићево.

Пројектом којим су обухваћене улице у Бресници 3 и у Илићеву решиће се деценијски проблем грађана који су имали само површинску канализацију. У току је завршетак прве фазе радова и већ се припремамо за другу, рекао је Никола Дашић, градоначелник Крагујевца који је данас са председником Скупштине града Крагујевца Ивицом Момчиловићем, обишао радове. У оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће урађено укупно 360 километара канализационе мреже, подсетио је градоначелник а улице које су планиране пројектом у насељима Станово, Виногради, Белошевац, Маршић и у Опорници су завршене. Надам се да ћемо у разумном року успети да заокружимо цео пројекат. Поред реконструкције и градње нове канализационе мреже, која се у овој мери никада није десила на овим просторима, и сва друга отворена градилишта су, истакао је Дашић, подједнако важна за грађане који гравитирају тим улицама.

Радови који су планирани првом фазом у насељу Бресница 3 приводе се крају а завршетак прве фазе предвиђен је за септембар или октобар, рекао је Ивица Момчиловић, председник Скупштине града Крагујевца. У току радова сусрели смо се са имовинским проблемима које смо решили, имајући у виду да комплетан слив од Лешничке, Сопоћанске и Минимаксове улице гравитира ка Бресничком потоку. Укупно смо изградили око 33 км канализационе мреже. У наредном периоду урадићемо Улицу 19. октобар у насељу Илићево у дужини од 140 метара и Баточинску улицу која је проблематична јер је уска и има тзв. дивљу канализациону инсталацију коју морамо да превазиђемо да суграђане не би оставили без канализације, казао је Момчиловић. Он је најавио да ће у наредном периоду кренути радови у Улици Ужичке републике у дужини од око три километра, затим у Корману и још један део у насељу Белошевац.