Уручени пехари и медаље најбољима Лиге будућих шампиона у овој сезони

У Спортском центру Арена у крагујевачком насељу Велико поље данас су уручени пехари и медаље најбољим клубовима и појединцима Лиге будућих шампиона 2022/2023 која је окупила шест генерација дечака и девојчица од 2010. до 2015. годишта.

Фудбалске утакмице Лиге будућих шампиона играле су се сваког викенда од октобра 2022. година у којима се надметало преко 900 дечака и девојчица разврстаних у 70 екипа из 15 клубова.

У име града Крагујевца, који пружа подршку Лиги будућих шампиона пехаре је уручио заменик градоначелника Ивица Момчиловић.

Ово је слика коју желимо до видимо у јавности и у нашем окружењу, рекао је Момчиловић истичући да је јако важно да децу подржавамо у сваком могућем смислу како би их што је могуће више или дуже удаљили од рачунара, лаптопова и видео игара. Ово је важно за њихов раст, развој и здраво развијање, јер ако нема здраву децу, нема ни града Крагујевца. Обавеза је Града и наше опредељење да више средстава издавајамо за овај ниво спортских активности намењених најмлађим Крагујевчанима и то ћемо наставити и даље, поручио је заменик градоначелника Момчиловић, упутивши честитке Лиги будућих шампиона на одличној организацији.

Пехари су уручени најбољим екипама и најбољим играчима по генерацијама. Најбољи голман током целокупног такмичења Лиге будућих шампиона у овој сезони је Јанко Лазаревски, док је најбољи играч Лука Зарић.

Поред екипа из Крагујевца, којих било у највећем броју у Лиги будућих шампиона такмичили су се и клубови из Деспотовца, Груже и Кнића.