Природно-математички факултет обележио 50 година постојања и рада

Садњом 50 зимзелених стабала у Ботаничкој башти, студенти Природно – математичког факултета Универзитета у Крагујевцу, уз подршку града обележили су 50 година рада и постојања ове високообразовне установе. Саднице су обезбедили кроз пројекат ‘’Здравих 50 за здрав град’’ финансиран од стране града, а подршку су добили и од својих професора који су заједно са студентима постављали саднице.

Град Крагујевац је финансирао пројекат садње 50 стабала јеле, смреке, тује, чемпреса којом су се студенти ПМФ прикључили обележавању јубиларних 50 година постојања и рада. На овај начин смо желели да студентима дамо ветар у леђа да допринесу очувању природне средине у нашем граду, рекао је Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине и подсетио да је недавно у сарадњи са студентима ФИН Универзитета у Крагујевцу засађено 20 платана у Дивостину.

Факултет ове године обележава 50 година рада и драго ми је да су се студенти садњом дрвећа у Ботаничкој башти, прикључили томе, рекла је проф. др Марија Станић, декан ПМФ Универзитета у Крагујевцу. Наше је задовољство што образујемо свесне младе људе који поред студија и професионалног образовања имају одговорност и доприносе очувању животне околине. Свако стабло кад год се посадило је добродошло, закључила је проф. др Станић.

У оквиру пројекта ‘’Здравих 50 за здрав град’’, каже Никола Милановић, председник Уније студената ПМФ-а, подржавамо екологију и озелењавамо наш град. Он је рекао да то није једини пројекат који је Унија студената ПМФ-а реализовала уз подршку града, већ да се из године у годину труде да реализују афирмативне пројекте, да свако од колега да свој допринос и за факултет и за град.