Пошумљавање један од приоритета Града Крагујевца

Уоквиру Пројекта Министарства заштите животне средине у вредности од око милион динара посађено је 120 садница јавора и јасена поред новоформираних саобраћајница код Палате правде, компаније Yanfeng, као и око ОШ „Мирко Јовановић“ у насељу Аеродром.
Према речима Стефана Никезића, члана Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, број садница намењених за пошумљавање је повећан у односу на прошлу годину. У оквиру јесење садње која је почела у новембру, сектор Зеленила ЈКП Шумадије Крагујевац је одвојио 702 саднице за пошумљавање територије града Крагујевца.
Члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине подсетио је и на акцију „Врати дах природи – посади дрво“, која обавезује инвеститоре да на сваких 1000 квадратних метара изграђених стамбено-пословних објеката посаде 10 стабала, а на сваких додатних 500 квадратних метара још по једно стабло. Ова акција ће значајно допринети смањењу загађења у нашем граду, а уједно ћемо добити нове паркове како бисмо створили квалитетнију животну средину и боље услове за одгајање наше деце, поручио је Никезић.
Никезић је овом приликом подсетио да је у току израда Програма заштите животне средине за период 2023-2033. године и позвао грађане да учествују у изради овог Програма. Своје идеје и сугестије суграђани могу послати на мејл адресу [email protected] .