Обележена 105. годишњица од смрти Војводе Радомира Путника 

Полагањем венаца крај споменика Војводи Радомиру Путнику, у организацији Удружења потомака ратника Србије 1912-1920. године „Војвода Радомир Путник“, данас је обележена 105 годишњица од његове смрти. Венце су положили Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, у име града Крагујевца, представници Војске Србије, ГО Субнора, Кола српских сестара.

Веома важна историјска личност, како за Србију, тако и за Крагујевац. Генерал Радомир Путник је рођен у Крагујевцу. Пет пута је био министар одбране, два пута начелник Генералштаба, и једанпут начелник Врховног штаба Краљевине Србије. Иза нас се налази бивша зграда Суда. Из ове зграде је генерал Радомир Путник управљао војском у Првом светском рату. Одавде су кретале стратегије како водити рат. Трасирао је пут који сви будући припадници Министарства одбране треба да прате.

Овај трг на коме се налази споменик ћемо у наредном периоду реконструисати. Овде ће бити једна лепа пешачка зона, налазиће се фонтане тако да ће овај у будућности добити нови и лепши изглед – казао је Никезић.

Удружење потомака ратника 1912-1920 које ове године прославља 50 година постојања, пре три године је називу свог удружења придодало име војводе Радомира Путника како би трајно сачувало његово име.

Ми, потомци се трудимо да се војвода Радомир Путник не заборави. О Путнику се све зна, али зна се и то да је на неки начин био заборављен. Крагујевац још увек нема спомен-собу у којој би биле збринуте успомене на њега, то нам не служи на част, али се надам да ћемо то у будућности да исправимо – каже Милан Вујичић, председник Удружења потомака ратника 1912-1920. „Војвода Радомир Путник“.