Европска недеља локалне демократије у Крагујевцу

Уоквиру обележавања ,,Европске недеље локалне демократије” (ЕНЛД), која се одржава под слоганом „Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере”, у Крагујевац је одржан је тематски скуп под називом „Како да сачувамо наш град од загађења“.

Учеснике скупа, у име домаћина, Града Крагујевца, поздравио је Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, а скупу су присуствовали и Душан Алексић, члан Градског већа за образовање, представници Канцеларије за младе града Крагујевца и еколошких удружења.

Намера организатора је да интеракцијом између просвете, града и цивилног сектора буду покренуте заједничке акције и скрене пажња јавности о томе колико је битно континуирано и од најмлађег узраста радити на унапређењу заштите животне средине.

Пре две недеље су Министарство заштите животне средине и Министарство науке, просвете и технолошког развоја потписали споразум о сарадњи у оквиру кога је планирано, да у наредној, 2022. години, у 29 школа у Србији буду одржане едукативне радионице како би се деци и младима говорило о важности очувања животне средине. Данас ћемо говорити управо о томе, шта ми, као град, уз подршку образовних установа и цивилног сектора можемо да урадимо – казао је Никезић.

Овом приликом најављена је сутрашња акција Клуба акцијаша и волонтера Крагујевац на уређењу Спомен парка Шумарице, која почиње у 9 часова.