Саопштење за медије

Поводом недавно донесене Одлуке у Скупштини града Крагујевца о додели назива улицама и засеоцима на територији града Крагујевца којом приликом је међу 1206 предложених назива улица додељена и улица Ђенералу Дражи Михајловићу у селу Десимировац. У име свих нас упућујемо јавно извињење свим учесницима НОБ-а,њиховим потомцима, антифашистима, левичарима, члановима и симпатизеримаСПС-а. Овде није реч о намери или идеолошком суноврату јер је наш став да име Драже Михајловића не треба ни да се помиње, а камоли да носи назив улице. Уовом случају је направљен превид где се међу више од 1200 улица „провукла“ и ова.

Потпуно је лицемерно да један од наших одборника који је такође гласао за ову Одлуку, организује групу социјалиста међу којима има оних и који нису чланови СПС-а тражећи нашу одговорност. Истина је, да сам ја, у уторак 12.11.2019.године, са својим руководством на њихов позив разговарао на ову тему и пренете су им све чињенице и околности у вези са овим догађајем. Врло је индикативно да је на моје циљано питање из које Месне организације долазе, поједини збуњено одговарају да не знају и да нису из Крагујевца.

Истина је, да иза свега овога стоји политички и материјални интерес појединаца који су наше учешће у власти замишљали као прилику да се лично обогате. Имам врло јаке аргументе који говоре у прилог овој тврдњи. Док сам ја председник Градског одбора СПС-а у Крагујевцу овакве ствари неће проћи. Постоје и амбиције појединих политичких фактора у Граду да као и до сада на крилима рејтинга СПС-а остваре своје личне интересе.

Мој задатак као председника Градског одбора је да штитим интересе партије СПС-а, чланова и бирача. Докле год будем имао неподељену подршку Градског одбора у Крагујевцу и председника партије тако ћу се и понашати. Као партијско дете научен сам да се сва политичко-партијска питања решавају на органима партије у складу са Статутом.