Захвалнице студентима ПМФ-а и ФИЛУМ-а за успешну припрему малих матураната

Студентима ПМФ-а и ФИЛУМ-а, који су припремали крагујевачке осмаке за полагање мале матуре, Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи уручио је потврде, а професорима захвалнице града Крагујевца за учешће у реализацији припримне наставе.

Природно математички и Филолошко уметнички факултети и град Крагујевац прошле године су потписали повељу о сарадњи у којој је садржан и сегмент припремне наставе, како би помогли деци да се што боље спреме за полагање мале матуре и упушу у жељене средње школе а истовремено и родитеље растеретили финансијских издатака за плаћање приватних часова, подсетио је овом приликом Стефан Никезић. Уз захвалност факултетима што су прихватили идеју Канцеларије за младе и града Крагујевца и студентима што су издвојили своје време да помогну младима да положе тестове, он је изразио нада да ће реализација бесплатне припремне наставе за малу матуру бити одржива и постати традиционална.

У припреми осмака за полагање мале матуре учествовало је 52 студента завршних, мастер и докторских студија два крагујевачка факултета, а у односу на претходну годину интересовање осмака за припрему било је дупло више. За тестове из математике, српског језика, биологије, физике и хемије припремало се 200 ђака, а приоритет су имали ученици који примају дечији додатак, они чији родитељи примају социјалну помоћ, деца самохраних родитеља и деца без родитељског старања.

Захвалност што им је пружена могућност да своје знање шире даље изразили су и студенти чије је интересовање за обављање припремне наставе такође било велико, јер им је ово како су казали било драгоцено искуство у стицању методолошких и педагошких вештина.

Свечаности којом је обележена још једна успешно завршена припремна настава, поред осталих су присуствовали, Гордана Марковић, начелница Градске управе за ванпривредне делатности, др Срећко Трифуновић декан ПМФ-а и Александра Матић секретар и асистент на Катедри за српску књижевност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *