Сећање на Црвеноармејце погинуле у борбама за ослобођење Крагујевца

Сећање на погинуле Црвеноармејце, који су дали своје животе током ослобађања Крагујевца 1944. године, обележено је полагањем венаца покрај спомен обележја у Опорници. У име града Крагујевца, венце су положили Миодраг Николић, заменик председника Скупштине, Зоран Р. Прокић члан Градског већа и Стефан Никeзић, помоћник градоначелника, затим представници СУБНОР-а Крагујевац, Друштва руског српско пријатељства, политичких партија и гости Oсновне школе “21. октобар” из Москве и Перма.

“И овог октобра сећамо се хероја Црвене армије и Народно ослободилачког покрета који су заједничиким снагама ослобили Крагујевац и целу Србију. Важно је обележити и сећати се ових догађаја, посебно због млађих генерација јер је то путоказ како се брани своја држава”, казао је Зоран. Р Прокић, члан Градског већа.

Пошту погинулим Црвеноармејцима одао је Властимир Божиновић – Власта из Лужница, који је 1944. године имао 17 година и сећа се доласка руских војника. Како каже “битка за ослобођење Крагујевца била се седам дана”.

Венци су положени и на спомен обележјa на Варошком и Палилуском гробљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *