ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ И СПД РАДНИЧКИ

Потписивањем Протокола о сарадњи између Канцеларије за младе Градске управе за ванпривредне делатности и Спортског привредног друштва Раднички озваничено је дугогодишње партнерство у реализацији многобројних активности и програма намењених ученицима и студентима. Протокол су, у Свечаном салону Градске управе, потписали Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи и Бојан Илић, директор СПД Раднички.

Раднички је крагујевачки бренд и поносни смо што смо од данас и званично партнери у раду са младима, њиховом образовању, васпитавању, неговању спортског духа и здравих стилова живота. Сигуран сам да ћемо заједно имати важну и велику улогу у правилном и здравом развоју омладине, рекао је Никезић, помоћник градоначелника и подсетио да је сарадња са СПД Раднички отпочела пре неколико година реализацијом пројекта Лето у граду за децу и младе у оквиру бесплатних летњих школа фудбала, кошарке, пливања, ватерпола и других спортова. Одзив младих је из године у годину био све већи, млади су имали своје бесплатне термине на спортским теренима и базенима што се показало веома квалитетном и успешном сарадњом. Данас смо је, потписивањем овог документа, и озваничили, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника и најавио нове идеје и пројекте које ће у перспективи заједнички реализовати.

Протоколом о сарадњи стварају се основе за заједничку организацију и спровођење различитих пројеката из области спорта, образовања, забаве и дружења.

У СПД Раднички у свим категоријама и у различитим спортовима тренира више од 500 дечака и девојчица, а од данас смо стали у ред малобројних клубова и друштава у региону који имају овакав облик партнерства, рекао је Бојан Илић, директор СПД Раднички и истакао да је добробит обострана, и за младе спортисте у клубовима Радничког и за младе из Канцеларије. У пракси то значи да свако ко тренира у Радничком има право на бесплатно учење страног језика које организује КЗМКГ, помоћ у школи, припремну наставу за полагање мале матуре и пријемног испита за факултете, објаснио је директор Бојан Илић и додао да ће у наредном периоду, поред едукативних активности, за све који тренирају у Радничком бити обезбеђени бесплатни надзор лекара, специјалиста, педагога и других здравствених и социјалних услуга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *