ПОЧЕО ШЕСТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ “CONVIVIUM MUSICUM”

Шести Интернационални фестивал камерне музике Convivium Musicum делима чувених композитора Штрауса и Дворжака отворио је клавирски квартет Анимато из Новог Сада. У Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у познатим мелодијама и извођењу младих уметница, публика је уживала нешто више од сат времена. Фестивал организује Удружење грађана Convivium Musicum уз подршку града Крагујевца а током четири фестивалске вечери од 20.00 сати у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије наступаће млади уметници из Пољске, Украјине и Србије и у различтим формама, од дуа до квинтета, за крагујевачку публику изводиће дела врхунских композитора.

У име града извођаче и госте поздравио је Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи који је подсетио да Крагујевац као четврти град по величини у Србији и прва престоница модерне српске државе би требало да има концертну дворану и да локална самоуправа чини све напоре да је у наредном периоду публика у Крагујевцу добије.

Град Крагујевац годинама уназад прати и подржава Фестивал Convivium Musicum јер на тај начин желимо да дамо ветар у леђа младим амбициозним уметницима који својим програмима и пројектима повезују уметнике из света и Европе, успостављају нове сарадње али и развијају музичку сцену града. У плану је да овакве и сличне квалитетне манифестације, младе креативне људе и све оне који желе да овај град учине бољим и лепшим местом за живот, наставимо да подржавамо у будућности, рекао је Никезић, помоћник градоначелника.

Фестивалски ансамбл Convivium Musicum са пет врсних музичара из Пољске, Украјине и Србије наступаће друге, треће и четврте вечери фестивала и то у форми дуо виолончела и дуо виолина-виолончело, затим гудачког триа и гудачког квартета, а последње вечери у форми гудачког квинтета. Поред чувених и често извођених дела светских композитора, ансамбли ће изводити она која се изводе на светским сценама али се ретко могу уживо чути на овим просторима.

Фестивал се затвара у петак, 13. септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *