ODRŽANA PANEL DISKUSIJA U CILJU MODERNIZACIJE JAVNOG PREVOZA

U prostorijama Gradske agencije za saobraćaj održana je panel diskusija na kojoj je predstavljena još jedna u nizu aplikacija u okviru modernizacije javnog gradskog prevoza.

Od jutros, od četiri sata, kada je krenuo prvi gradski autobus na trasu u svakom je implementiran validator za plaćanje usluge vožnje platnim karticama, rekao je Dušan Obradović, direktor GAS-a. To je jedan od najbezbednih načina plaćanja sertifikovan od strane Narodne banke. Kragujevac je drugi grad u Srbiji koji ima ovu mogućnost i jedan od najmanjih u Evropi koji je taj sistem plaćanja usluge gradskog prevoza uveo, dodao je on.

Projekat uvođenja mogućnosti plaćanja platnim karticama zajedno su realizovali Grad Kragujevac, GAS Kragujevac, AIK Banka, kompanije MasterCard i Apex Solutions.

Od danas je i grad Kragujevac na listi sto pametnih gradova i drugi u Srbiji, a to znači da se usluga javnog prevoza može platiti beskontaktnom MasterCard platnom karticom. Još jedna u nizu novina u Gradskoj agenciji za saobraćaj i sistemu za prevoz putnika. Ono što je veoma bitno pored bezbednog, redovnog i pouzdanog gradskog prevoza jeste da bude kvalitetan i komforan, rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika i podsetio da je Kragujevac među prvim gradovima koji je u potpunosti završio projekat Google Transit, a ovo je još jedan korak bliže onome što želimo da postignemo za građane ali i turiste.

Prema rečima Jelene Ristić, direktorke kompanije MasterCard za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, plaćanje beskontaktnim karticama nije novina već standard, umnogome olakšava plaćanje usluge javnog prevoza ali ga čini i atraktivnijim. Dakle za prevoz nije potrebna nepersonalizova kartica već je moguće platiti master karticom ili mobilnim telefonom jer validatori u gradskom prevozu podržavaju i ovaj vid plaćanja, dodala je ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *