ОДРЖАНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА У ЦИЉУ МОДЕРНИЗАЦИЈЕ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА

У просторијама Градске агенције за саобраћај одржана је панел дискусија на којој је представљена још једна у низу апликација у оквиру модернизације јавног градског превоза.

Од јутрос, од четири сата, када је кренуо први градски аутобус на трасу у сваком је имплементиран валидатор за плаћање услуге вожње платним картицама, рекао је Душан Обрадовић, директор ГАС-а. То је један од најбезбедних начина плаћања сертификован од стране Народне банке. Крагујевац је други град у Србији који има ову могућност и један од најмањих у Европи који је тај систем плаћања услуге градског превоза увео, додао је он.

Пројекат увођења могућности плаћања платним картицама заједно су реализовали Град Крагујевац, ГАС Крагујевац, АИК Банка, компаније MasterCard и Apex Solutions.

Од данас је и град Крагујевац на листи сто паметних градова и други у Србији, а то значи да се услуга јавног превоза може платити бесконтактном MasterCard платном картицом. Још једна у низу новина у Градској агенцији за саобраћај и систему за превоз путника. Оно што је веома битно поред безбедног, редовног и поузданог градског превоза јесте да буде квалитетан и комфоран, рекао је Ивица Момчиловић, заменик градоначелника и подсетио да је Крагујевац међу првим градовима који је у потпуности завршио пројекат Google Transit, а ово је још један корак ближе ономе што желимо да постигнемо за грађане али и туристе.

Према речима Јелене Ристић, директорке компаније MasterCard за Србију, Црну Гору и Босну и Херцеговину, плаћање бесконтактним картицама није новина већ стандард, умногоме олакшава плаћање услуге јавног превоза али га чини и атрактивнијим. Дакле за превоз није потребна неперсонализова картица већ је могуће платити мастер картицом или мобилним телефоном јер валидатори у градском превозу подржавају и овај вид плаћања, додала је она.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *