Vozi pažljivo – biraj život u Prvoj tehničkoj školi

Prvoj tehničkoj školi u okviru projekta Matura 2019. održano je prvo u nizu edukativnih predavanja Vozi pažljivo – biraj život. Program partnerski realizuju grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u saradnji sa Vatrogasno – spasilačkom brigadom, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Saobraćajnom policijom.

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade treću godinu za redom u saradnji sa nadležnim institucijama i službama realizuje edukativne tribine Vozi bezbedno – biraj život. Cilj programa je podizanje svesti učenika završnih godina srednje škole o riziku koji donosi vožnja u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom opijata. Kao odgovorna lokalna samouprava koja brine o svojim mladim sugrađanima svesni smo da je završetak srednjoškolskog školovanja velika stvar za svakog maturanta ali na ovaj način želimo da apelujemo na sve njih da svoja vozila ostave  na parkingu, rekao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Sa maturantima Prve tehničke škole o bezbednosti u saobraćaju, nasilju i zloupotrebi opojnih droga i alkohol i svim posledicama govorili su inspektori saobraćajne i kriminalističke policije Policijske uprave Kragujevac, doktori Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

U okviru projekta Matura 2019, Policijska uprava će sa maturantima pored tribina učestvovati na sportskim manifestacijama kao i u akcijama Na maturu bez automobila. Edukacije i aktivnosti sprovešće se u svim srednjim školama do 16. maja, kaže Tanja Milensković, portparol PU u Kragujevcu i dodaje da je projekat dao pozitivne rezultate i da u toku i nakon maturskih proslava nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda.

Osim lokalnih samouprava, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta ovaj projekat na nivou republike podržali su Kancelarija za borbu protiv opojnih droga Vlade RS, Agencija za bezbednost saobraćaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *