Вози пажљиво – бирај живот у Првој техничкој школи

У Првој техничкој школи у оквиру пројекта Матура 2019. одржанo је прво у низу едукативних предавања Вози пажљиво – бирај живот. Програм партнерски реализују град Крагујевац и Канцеларија за младе у сарадњи са Ватрогасно – спасилачком бригадом, Заводом за хитну медицинску помоћ, Министарством унутрашњих послова и Саобраћајном полицијом.

Град Крагујевац и Канцеларија за младе трећу годину за редом у сарадњи са надлежним институцијама и службама реализује едукативне трибине Вози безбедно – бирај живот. Циљ програма је подизање свести ученика завршних година средње школе о ризику који доноси вожња у алкохолисаном стању или под дејством опијата. Као одговорна локална самоуправа која брине о својим младим суграђанима свесни смо да је завршетак средњошколског школовања велика ствар за сваког матуранта али на овај начин желимо да апелујемо на све њих да своја возила оставе  на паркингу, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.

Са матурантима Прве техничке школе о безбедности у саобраћају, насиљу и злоупотреби опојних дрога и алкохол и свим последицама говорили су инспектори саобраћајне и криминалистичке полиције Полицијске управе Крагујевац, доктори Завода за хитну медицинску помоћ.

У оквиру пројекта Матура 2019, Полицијска управа ће са матурантима поред трибина учествовати на спортским манифестацијама као и у акцијама На матуру без аутомобила. Едукације и активности спровешће се у свим средњим школама до 16. маја, каже Тања Миленсковић, портпарол ПУ у Крагујевцу и додаје да је пројекат дао позитивне резултате и да у току и након матурских прослава није било забележених инцидената и саобраћајних незгода.

Осим локалних самоуправа, Министарства унутрашњих послова, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља, Министарства омладине и спорта овај пројекат на нивоу републике подржали су Канцеларија за борбу против опојних дрога Владе РС, Агенција за безбедност саобраћаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *