Еколошко – едукативни филм “Чари природе крагујевачке котлине”

Чари природе Крагујевачке котлине је петнаести по реду документарни филм реализован у сарадњи Удружења српско – румунског пријатељства „Ризница“ и еколога из Румуније и Србије, подржан од стране Амбасаде Румуније у Србији, румунске жупаније Тимиш и под покровитељством града Крагујевца.

Дугогодишњи квалитетан рад Ризнице и других удружења која се баве заштитом животне средине град Крагујевац годинама подржава. Иако је реч о не тако великим средствима сва та удружења нам кроз своје пројекте вишеструко врате. Исто је и са филмом који данас имамо прилику да погледамо. Сматрам да је у ових двадесет минута спаковано много више од природних лепота и традиције. Овај филм има и непроцењиву едукативну вредност за младе и децу школског узраста јер предстваља не само упознавање са градом и природним богатством околине већ се бави и очувањем и заштитом природе, рекао је Зоран Прокић, члан Градског већа за заштиту и унапређење животне средине и подсетио чланове еколошких удружења да ће конкурс за ову годину бити расписан током марта.

Еколошко –едукативни филм обрађује 35 природних реткости које постоје на подручју крагујевачке котлине и доприноси заштити биодиверзитета на овим просторима. Истраживањем смо сазнали да на овом подручју постоји шест пећина, велики број водопада и других природних, сачуваних вредности. Порука коју смо филмом желели да пошаљемо је да сви заједно морамо да радимо и функционишемо у јединственом систему заштите биодиверзитета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *