Dodeljeni grantovi za povećanje zapošljivosti mladih

U prisustvu Stefana Nikezića, pomoćnika gradonačelnika za unapređenje položaja mladih, Marka Vujinovića, direktora Biznis inovacionog centra svečano su dodeljeni sertifikati i proglašeni dobitnici grantova u okviru projekta Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština.

Projektom Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština, Grad Kragujevac, Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj u saradnji sa Biznis inovacionim centrom aplicirao je kod Ministarstva omladine i sporta. Sa 84,6 bodova i 3 157 000,00 dinara, projekat je dobio najviša sredstva, podsetio je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi. Danas je dodeljeno 5 grantova u vrednosti od 1, 5 miliona dinara u okviru modula poslovnih simulacija, dok će početkom januara 2019. godine osmoro mladih ljudi započeti praksu kod društveno odgovornih kompanija u okviru modula prenosivih veština, istakao je Nikezić.

Obuke za učesnike projekta koji uključuje mlade starosti od 18 do 30 godina, održavale su se u prostorijama BIC-a i trajale su tri nedelje.

Dobitnici grantova su Ivan Milunović, Aleksandar Sekulić, Dušan Tošović, Milica Jovanović i Đorđe Tršić, a njihova obaveza do kraja godine, kada će biti prebačena sredstva, je da registruju svoja preduzeća i otvore poslovni račun, čime će biti zaokružen projekat dok će polaznici modula prenosivih veština početi sa praksom u januaru 2019. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *