Додељени грантови за повећање запошљивости младих

У присуству Стефана Никезића, помоћника градоначелника за унапређење положаја младих, Марка Вујиновића, директора Бизнис иновационог центра свечано су додељени сертификати и проглашени добитници грантова у оквиру пројекта Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина.

Пројектом Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина, Град Крагујевац, Градска управа за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој у сарадњи са Бизнис иновационим центром аплицирао је код Министарства омладине и спорта. Са 84,6 бодова и 3 157 000,00 динара, пројекат је добио највиша средства, подсетио је Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи. Данас је додељено 5 грантова у вредности од 1, 5 милиона динара у оквиру модула пословних симулација, док ће почетком јануара 2019. године осморо младих људи започети праксу код друштвено одговорних компанија у оквиру модула преносивих вештина, истакао је Никезић.

Обуке за учеснике пројекта који укључује младе старости од 18 до 30 година, одржавале су се у просторијама БИЦ-а и трајале су три недеље.

Добитници грантова су Иван Милуновић, Александар Секулић, Душан Тошовић, Милица Јовановић и Ђорђе Тршић, а њихова обавеза до краја године, када ће бити пребачена средства, је да региструју своја предузећа и отворе пословни рачун, чиме ће бити заокружен пројекат док ће полазници модула преносивих вештина почети са праксом у јануару 2019. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *