Студентима свечано уручене потврде о обављеној летњој стручној пракси

У Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, данас су свечано уручене потврде о обављеној Студентској летњој стручној пракси. Студентима завршних година основних, интегрисаних и мастер студија факултета у Крагујевцу, потврде су уручили Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи и проф. др Живадин Мицић проректор за наставу и студентска питања.

Проф. др Мицић честитао је студентима на успешно завршеној стручној пракси и подсетио их да ће поред стечене факултетске дипломе овај сертификат значити у лакшем проналажењу посла. Универзитет и Град Крагујевац програм стручне праксе заједнички организују од 2012. године а у координацији Центра за развој каријере и саветовање студената и Канцеларије за младе. Поред ове, Универзитет реализује још и праксе у сарадњи са Клиничким центром и Институтом за јавно здравље. Кроз програм стручне праксе у локалној самоуправи и институцијама чији је оснивач град, до сада је прошло близу 200 студената.

Град Крагујевац и Универзитет већ седму годину заједнички реализују програм за студенте Универзитета у Крагујевцу. Ове године град је понудио 173 слободне позиције на које су студенти могли да аплицирају у десет градских управа и 18 јавно-комуналних предузећа и установа чији је оснивач град. На конкурс се пријавило нешто мање од 40 а успешно је завршило 26 кандидата. План је да овим програмом помогнемо студентима да своја стечена знања на факултетима употребе у пракси а истовремено представља и начин да се боље позиционирају на тржишту рада јер сваки послодавац од будућег запосленог очекује да има неку праксу, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника.

Према речима Марије Томовић, представнице Центра за развој каријере и саветовање студената за аплицирање за стручну праксу потребно је да буду студенти завршних година основних, мастер и интегрисаних студија и документација – мотивационо писмо, биографија студента и потврде са факултета са просечном оценом. До сада је пракса реализована у два циклуса у јулу и августу месецу, а у плану је да се наставе ови програми јер су се показали веома корисним за студенте.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *