Комунално опремање индустријске зоне Собовица – Лужнице

Радови на изградњи и комуналном опремању нове индустријске зоне Собовица – Лужнице, започети 12. априла полагањем камена темељца за Минд парк, у пуном су јеку. Пројекат од националног значаја заједно реализују држава и град Крагујевац, који је надлежан за путну инфрастуктуру.

Тим поводом Ивица Момчиловић заменик градоначелника и Миња Обрадовић члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима обишли су радове на приступној саобраћајници Југ у Собовици која ће спајати Јарушице са државним путем за Тополу. Након асфалтирања првог крака у дужини од 1600 метара, следе радови на другом краку дужине 1400 метара.

У оквиру комуналног опремања нове индустријске зоне асфалтиран је општински пут за Јарушице и државни пут за Рачу, а сваком домаћинству поред пута урађен је и нов приступ.
Ускоро започињу и радови на ревитализацији пута од излаза из Крагујевца односно од Опорнице до скретања за Рачу у дужини од 6,5 километара, најавио је заменик градоначелника Ивица Момчиловић и додао да ће у циљу повећања безбедности у саобраћају, кроз насеља Опорница, Церовац и Десимировац са леве стране пута бити урађена и пешачка стаза. Тиме ће бити решен вишедеценијски проблем мештана, а пре свега деце која из тих села пешаче до школе у Десимировцу.
Истовремено, са десне стране пута за Рачу, у току су и радови на гасоводној мрежи. Паралелено се постављају гасовод високог и ниског притиска који ће природним гасом снабдевати нову индустријску зону и дугорочно подмирити потребе привреде. Нова гасоводна мрежа, нагласио је Момчиловић, омогућиће нашим суграђанима у тим насељима да се већ од следеће грејне сезоне, сви који то желе, прикључе на дистрибутивну гасоводну мрежу што ће значајно утицати на подизање квалитета живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *