Потписан уговор са министарством о финансирању пројекта за повећање запошљивости младих

Уговор о финансирању пројекта “Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина“ потписали су у Београду министар омладине и спорта Вања Удовичић а у име града Крагујевца, Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи. Ово је пројекат којим је град Крагујевац аплицирао код Министарства омладине и спорта, и за који је у односу на остала 22 пројекта других градова, добио највиша новчана средства – 3 158 000 динара.

Пројектом који је израдила Градска управа за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој у сарадњи са Бизнис иновационим центром, планирамо да младим незапосленим суграђанима старости до 30 година помогнемо да оснују пет компанија, казао је Стефан Никезић. Планирано је да свака компанија има по три запослена. Њима ће бити пружена сва финансијска, техничка и логистичка помоћ, како би њихове компаније биле одрживе и конкурентне на тржишту рада у будућности. У склопу пројекта Град ће организовати и стручну праксу за младе који желе да раде и да се баве производним пословима са могућношћу сталног запослења, а сви који су буду пријавили на конкурс проћи ће обуке које се тичу покретања посла, тимског рада, односа са јавношћу, вештина пословања и друге. Детаљне информације о условима и начину пријаве и учествовања на конкурсу за доделу добијених средстава од стране Министарства омладине и спорта, биће познате у наредном периоду и објављене на сајту града Крагујевца, изјавио је Стефан Никезиић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.

Иначе, Министарство омладине и спорта Републике Србије је у циљу развијања личних потенцијала младих и остваривања опште друштвене добробити за финансирање пројеката из омладинске политике определило 39,6 милиона динара за 22 пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *