Културна сарадња Крагујевца и Сјана

Члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић и помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић организовали су пријем за делегацију провинције Шанси коју је предводила Dai Hanyun, представница града Сјана задужена за међународну сарадању и чланове музичко – плесне трупе “Мали лабуд“.

Пријатељство и побратимство наша два града за нас представља велику част, рекла је Dai Hanyun, представница града Сјана. У светлу развијања таквих односа и сарадње уприличили смо посету вашем граду. Малишани музичко-плесне групе “Мали лабуд“, крагујевачкој публици музиком, плесом, костимима и инструментима представиће део наше културе и традиције.

Говорећи о раду плесне групе, Yan Zhe уметнички директор и наставник рекла је да је “Мали лабуд“ део велике дечије ваншколске образовне установе “Дечја палата општине Lianhu“. Ова установа постоји више од тридесет година и позната је широм света, а у току године, различите уметничке и едукативне курсеве, упише око 10 хиљада полазника, каже Yан Зхе, руководилац и наставник у установи. Трупа “Мали лабуд“ плесним, певачким и сценским наступима остварује своју мисију промовисања културе и уметности у оквиру културних размена и на такмичењима у, до сада, више од 33 држава и региона у Европи, Америци, Јапану, Јужној Кореји, Африци, Мароку, Дубаију, Малезији, Сингапуру и Хонг Конгу.

На сцени Књажевско-српског театра гости из Кине представиће се са десет плесно-певачких нумера, међу којима је плес са малим теракота ратницима, нумером Душа кинеског кунгфуа посвећена борилачким вештинама. Мали уметници из Кине плесом ће представити традиционалну оперу провинције Шанси, а за публику ће извести арије на традиционалном музичком инструменту ерху.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *