Успешно реализован програм припремне наставе за упис у средње школе

За професоре и студенте који су учествовали у реализацији припремне наставе за полагање мале матуре, Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи са сарадницима из Градске управе и Канцеларије за младе, организовао је пријем.

Град Крагујевац и Природно-математички факултет су у априлу месецу потписали Протокол о сарадњи у циљу унапређења сарадње и планирање и реализације заједничких активности. У оквиру тог документа реализован је програм припремне наставе за мале матуранте, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника. Посредством Канцеларије за младе у сарадањи са Природно-математичким и Филолошко-уметничким факултетом програм је успешно реализован и више од 70 матураната је похађало наставу. Основна идеја је била да помогнемо ученицима да се што боље припреме за пријемни испит како би уписали жељене школе али и родитељима на неки начин јер је додатна припремна настава значајна ставка у буџету, додао је Никезић и захвалио се студентима који су своје слободно време у испитном року посветили малим матурантима.

Програм припремне наставе за полагање испита оцењен је као добар потез локалне самоуправе и образовних институција и да таква сарадња би требало да се настави јер је добра за град, школе, ученике и студенте али је и својеврсна промоција факултета.

Овакви и слични програми су важан део пројекта како за ђаке тако и за студенте и факултет, каже др Милан Ковачевић, продекан за науку Природно-математичког факултета и додаје да су се ученици на неки начин упознали и видели како се на факултетима учи и ради, те након завршене средње школе можемо очекивати да упишу математику, физику, хемију, биологију, информатику на нашем факултету, каже професор Ковачевић.

У програму су учествовали углавном студенти завршних година факултета, а предавања су се током априла и маја месеца одржавала на ПМФ-у и у Канцеларији за младе.

Пријему су присуствовали Горан Јоксимовић, руководилац Школске управе, др Слађана Димитијевић, управник Института за математику и информатику, Гордана Марковић, начелник Градске управе за ванпривредне делатности.

Представницима факултета Никезић је уручио захвалнице а студенти су добили потврде о завршеној пракси.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *