Свечано уручене прве пензионерске картице у Крагујевцу

Љуба Маринковић, први је међу 43 000 крагујевачких пензионера коме је данас уручена пензионерска картица. Остали ће своје картице моћи да преузму до краја априла у Филијали ПИО фонда у Крагујевцу. Пензионерске или идентификационе картице добиће свих 1 750 000 пензионера у Србији. На тај начин биће олакшано доказивање статуса, а најважније је то што ће лични подаци бити потпуно заштићени.

Уместо да носе решење о пензији или пензиони чек, довољно је да имају идентификациону картицу која се користи уз личну карту. Поред тога, више неће бити опасности од могуће злоупотребе личних података, јер је пензиони чек поред имена и презимена, садржао адресу, јединствени матични број пензионера као и износ пензије, објаснио је Миодраг Николић директор Филијале ПИО фонда Крагујевац. Поред доказивања статуса, пензионерска картица омогућиће и одређене попусте на територији читаве Србије без обзира на пребивалиште.

Списак трговинских ланаца или домаћих компанија у којима ће пензионери моћи да остваре попуст на дневном нивоу накнадно ће бити објављен, јер је следећи корак на локалним самоуправама да постигну договор са друштвено одговорним компанијама. Један део Србије је већ ушао у ову причу. Након данашњег свечаног уручења првих пензионерских картица, у тај пројекат улази и Крагујевац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *