Потписан Протокол о сарадњи ПМФ-а и Града Крагујевца

У Свечаном салону зграде Градске управе данас је потписан Протокол о сарадњи Града Крагујевца и Природно – математичког факултета Универзитета у Крагујевцу. Протокол су потписали Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи и др Срећко Трифуновић, декан ПМФ-а.

Говорећи о потписивању протокола о сарадњи Стефан Никезић је рекао да је то документ који није значајан само за локалну самоуправу и факултет већ за читаву заједницу и истакао да је Град Крагујевац отворен за сарадњу са образовним институцијама које су на неки начин одговорне за интелектуални развој једне заједнице. Свака одговорна локална самоуправа требало би да има добру сарадњу са Универзитетом и факултетима. Град Крагујевац до сада може да се похвали изузетно добром сарадњом са Економским факултетом и ФИЛУМ-ом а ево од данас надамо се и квалитетној сарадњи са Природно-математичким факултетом, рекао је Никезић, помоћник градоначелника и најавио да је поред припреме ученика за малу матуру у наредном периоду у плану заједничко аплицирање града и факултета за унапређење и израду ботаничке баште у Крагујевцу.

Протокол о сарадњи потписује се на иницијативу локалне самоуправе а иницијална идеја била је припрема ученика завршног разреда основне школе за припрему и полагање мале матуре.

Потписивањем Протокола о сарадњи отварају се могућности и стварају основе за заједничку организацију и реализацију различитих пројеката и програма, а за почетак пред нама је заједничка организација припремне наставе за ученике завршног разреда основне школе из математике, физике, хемије и биологије, рекао је декан ПМФ-а, Трифуновић и идеју оценио као изузетно добру јер на неки начин представља и праксу за студенте овог факултета.

Припремна настава за полагање мале матуре биће реализована у сарадњи са ПМФ-ом и ФИЛУМ-ом. До сада се пријавило око 70 ученика, а настава за математику, физику, хемију и биологију одржаваће се у учионицама ПМФ-а док ће за српски језик бити у просторијама Канцеларије за младе током априла и маја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *