Пријем за представнике међународних еколошких заједница

У партнерској организацији удружења Еко фан камп и Центра за еколошко образовање и одрживи развој (ЦЕООР) из Крагујевца и еколошке организације Јанун из Хановера реализује се пројекат посвећен климатском променама у оквиру којег у Крагујевцу гостују предавачи из Немачке, Малавије и Гренланда. Тим поводом Зоран Р. Прокић, члан Градског већа за заштиту животне средине организовао је пријем за представнике међународних еколошких организација.

Град Крагујевац континуирано подржава и прати рад локалних еколошких организација које се својим послом баве на веома одговоран начин а посета представника организација из Немачке, са Малавије и Гренланда потврђује ту чињеницу. Тема пројекта тиче се климатских промена и чини се да је његово представљање у веома актуелном тренутку с обзиром на то да је у току израда нацрта новог закона о климатским променама на националном нивоу, рекао је на пријему члан Градског већа, Зоран Р. Прокић и додао да је Град Крагујевац ове године издвојио три милиона динара за финансирање локалних еколошких организација.

О климатским условима и проблемима са којима се сусрећу људи на различитим странама света услед климатских промена и утицајима које оне имају на популацију, говорили су представници еколошких организација са Малавија и Гренланда. Од негативног утицаја периода великих суша на јужној до глобалног отопљавања глечера и неповољних утицаја различитих ветрова на северној земљиној хемисфери неке су од климатских промена које могу бити веома драстичне и јаке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *