Haircut Booker најбоља студентска бизнис идеја

Haircut Booker, Александра Цветковића као најбоља бизнис идеја на такмичењу за најбољу студентску бизнис иницијативу освојила је новчану награду од деведесет хиљада динара, Смарттаблес на другом месту седамдесет хиљада динара, док је треће место и награду од педесет хиљада динара освојила Нискобуџетна видео продукције Лукач-Чубровић.

У партнерској организацији Развојног бизнис центра Крагујевац, Природно-математичког факултета, Факултета инжењерских наука, ИКТ Кластера Централне Србије и Швајцарског предузетничког програма уз подршку Града Крагујевца у свечаној Сали ПМФ-а одржано је такмичење за најбољу студентску бизнис иницијативу.

Реч је о завршној манифестацији у оквиру пројекта “Стартапидемија – прединкубациони програм за развој студентских бизнис иницијатива“ који се реализује под покровитељством Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије.

Град Крагујевац подржава и организује сличне програме јер сасвим је јасно да је за младе важно да о предузетништву уче и информишу се још од средње школе да би имали знања како да своје идеје спроведу у дело и покрену сопствени бизнис. Такву обуку град је организовао кроз пројекат “Од идеје до посла“ у оквиру којег су полазници могли да науче како се пише бизнис план, што представља основу за почетак сваког бизниса, како написати пројекат и где аплицирати за средства до рекламирања и брендирања сопствене фирме и одрживости пословне идеје, рекао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.

Стартапидемија је програм подршке развоју студентским пословним идејама и иницијативама који желе да развију и у сигурном окружењу тестирају своје бизнис идеје. Могућност аплицирања за учешће на пројекту имали су сви студенти и студентски тимови са основних, мастер и докторских студија Универзитета у Крагујевцу. Пројекат је трајао од октобра, 2017. године а завршава се 30. јануара конференцијом “Развој старт-уп културе на факултетима“ у оквиру које ће бити представљени резултати пројекта а говориће и о изазовима, могућностима и приликама за развој старт-уп култура на факултетима. Завршна конференција заказана је за уторак, 30. јануар у просторијма Бизнис иновационом центру.

Такмичењу на ПМФ-у присуствовао је др Срећко Трифуновић, декан ПМФ-а у Крагујевцу, Немања Јовичић, представник Развојног бизнис центра и Миња Обрадовић, члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима, председник жирија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *