Saopštenje za medije

Povodom nedavno donesene Odluke u Skupštini grada Kragujevca o dodeli naziva ulicama i zaseocima na teritoriji grada Kragujevca kojom prilikom je među 1206 predloženih naziva ulica dodeljena i ulica Đeneralu Draži Mihajloviću u selu Desimirovac. U ime svih nas upućujemo javno izvinjenje svim učesnicima NOB-a,njihovim potomcima, antifašistima, levičarima, članovima i simpatizerimaSPS-a. Ovde nije reč o nameri ili ideološkom sunovratu jer je naš stav da ime Draže Mihajlovića ne treba ni da se pominje, a kamoli da nosi naziv ulice. Uovom slučaju je napravljen previd gde se među više od 1200 ulica „provukla“ i ova.

Potpuno je licemerno da jedan od naših odbornika koji je takođe glasao za ovu Odluku, organizuje grupu socijalista među kojima ima onih i koji nisu članovi SPS-a tražeći našu odgovornost. Istina je, da sam ja, u utorak 12.11.2019.godine, sa svojim rukovodstvom na njihov poziv razgovarao na ovu temu i prenete su im sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovim događajem. Vrlo je indikativno da je na moje ciljano pitanje iz koje Mesne organizacije dolaze, pojedini zbunjeno odgovaraju da ne znaju i da nisu iz Kragujevca.

Istina je, da iza svega ovoga stoji politički i materijalni interes pojedinaca koji su naše učešće u vlasti zamišljali kao priliku da se lično obogate. Imam vrlo jake argumente koji govore u prilog ovoj tvrdnji. Dok sam ja predsednik Gradskog odbora SPS-a u Kragujevcu ovakve stvari neće proći. Postoje i ambicije pojedinih političkih faktora u Gradu da kao i do sada na krilima rejtinga SPS-a ostvare svoje lične interese.

Moj zadatak kao predsednika Gradskog odbora je da štitim interese partije SPS-a, članova i birača. Dokle god budem imao nepodeljenu podršku Gradskog odbora u Kragujevcu i predsednika partije tako ću se i ponašati. Kao partijsko dete naučen sam da se sva političko-partijska pitanja rešavaju na organima partije u skladu sa Statutom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *