У сусрет годишњици оснивања Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца

Ове године Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца обележава свој први рођендан. Стари акцијаши окупили су се 1. априла прошле године у жељи да кроз клуб евоцирају лепе успомене на другарство и пријатељство, али и позитивну енергију која их је, како је рекао Мирослав Копривица, својевремено водила са једне на другу омладинску радну акцију широм бивше СФРЈ. Поред тога, циљ Клуба акцијаша и волонтера је да младе упознају са таквим начином живота и духом добровољног рада, да их организују, да створе свест о потреби да помогну својој локалној заједници и да наставе дух добровољног рада као трајну вредност друштва.

У основи свега је едукација и развијање свети о заштити животне средине. У сусрет обележавању 1. априла – Дана омладинских радних акција и годину дана од оснивања Клуба, организован је радни састанак са представницима града Крагујевца, волонтерских и других организација.

Апелујући на све волонтере да подрже активности Клуба акцијаша и волонтера, Стефан Никезић помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи је подсетио да су нашу земљу обнављали и градили акцијаши и додао да само заједничким снагама можемо нешто да променимо.

У оквиру обележавања годишњице рада, већ 24. марта биће организована локална радна акција у Спомен парку Шумарице о чему ће јавност бити благовремено обавештена. Акција ће, како је најављено, бити настављена у септембру и октобру уочи Великог школског часа.

Информација је преузета са сајта града Крагујевца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *