Уручене потврде о завршеној Летњој студентској стручној пракси

У сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, данас су свечано уручене потврде о обављеној Студентској летњој стручној пракси. Потврде студентима завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија факултета у Крагујевцу, уручили су Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи и проректор за наставу и студентска питања академик проф. др Радован Вукадиновић.

Проф. др Радован Вукадиновић честитао је студентима на успешно завршеној стручној пракси и  рекао да то није само њихов успех и промовисање врлина и вештина већ и својеврстан успех и промоција факултета.

У оквиру Летње студентске стручне праксе спроведена су три програма у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената и Студентског парламента у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу, Градском управом Крагујевца, Институтом за јавно здравље и Клиничким центром.

Програм стручне праксе уз подршку Града Крагујевца и других партнера успешно се реализује већ пет година и сматрам да ће сваком ко ју је похађао помоћи да се боље позиционира на тржишту рада, јер пракса унапређује знање стечено на матичном факултету. Надам се да ће се број институција у којој ће следеће године моћи да се обавља стручна пракса увећати а то значи да ће и већи број студената имати могућност да буде део програма, истакао је Стефан Никезић, помоћник градоначелника.

Од 1. јула до 31. октобра овај програм успешно је завршило 39 студената завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија Правног, Економског, ПМФ-а, Филолошко-уметничког, Факултета инжењерских наука и Факултета медицинских наука. У инстутуцијама чији је оснивач град праксу је обавило 30 студената, на Институту за јавно здравље 7 студената а у Клиничком центру 2 студента.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *